Tweede Leven #4

Het is al een tijd geleden dat ik een artikel schreef over spullen die ik bij mij thuis een tweede leven geef. Dat komt omdat ik niet zoveel spullen meer koop. Ik hoef namelijk niet alles te hebben wat ik leuk of mooi vind. Maar ik ontdekte weer een aantal parels in de kringloopwinkel die ik je niet wil onthouden.

Twee weken geleden was ik met vegan vriendin Saonah (check haar Instagram, worth it!) weer eens in een aantal kringloopwinkels te vinden. Het was guur weer en we wilden even om het hoekje kijken of er schatten te vinden waren. Ik kwam in een kringloopwinkel in Leeuwarden waar ik het bestaan niet van af wist. Het is een kringloopwinkel zoals een kringloopwinkel is bedoeld. Rommelig, stoffig en hele goede prijzen.

Vintage Camera

Deze vintage Canon stal direct mijn hart. Ik ben sowieso een Canon-fan als het om fotografie gaat (ik ben as we speak mijn tweede aan het verslijten) omdat ze relatief simpel werken en je veel opties hebt. Je kan veel instellingen zelf bepalen en als dat te lastig is, zet je ‘m gewoon op ‘automatisch’. Deze prachtige camera kocht ik voor € 5,-. Dat plekje op de beschermhoes? Daar hadden ze het prijskaartje opgeplakt..

Een klaparmband uit de 90’s

Als je in de jaren 90 opgroeide ken je dit zeker! Dit is een armband die, wanneer je ‘m zachtjes (of knoeterhard als je dat fijn vindt) op je pols slaat hij om je pols heen krult. Zo leuk! Er lagen twee, deze paarse met LIVE erop en een groene met Sunshine. Die heeft Saonah nu. Hoe duur ze waren? € 0,- per stuk. Ik liep te gillen bij de kassa hoe tof ik ze vond dus ik mocht ze voor nada meenemen. Zo lief!

Broodbakjes

Deze broodbakjes kocht ik samen voor € 1,- Ze waren dus maar € 0,50 per stuk. De blauwe is heel groot en daar passen wel zes boterhammen in. Super handig voor een lange dag op kantoor en wanneer ik daarna nog wil sporten kan ik onderweg naar huis nog mooi even een bammetje met pindakaas (met stukjes noot) naar binnen schuiven.

Houten kandelaar

Deze kandelaar van hout krijgt zijn tweede leven bij ons in de woonkamer. Ik vind de kandelaar zo al heel mooi, maar ik denk dat ik ‘m helemaal op ga schuren zodat hij net wat beter in ons interieur past. En natuurlijk staat er een groene kaars op. Want, nou hallo GROEN! Voor deze kandelaar moest ik € 1,50 betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge