Recept | Vegan Roti van Hollandse bodem

Recept | Vegan Roti van Hollandse bodem

Ik ben dol op roti! Maar omdat je deze alleen met kip kunt bestellen, bedacht ik (met tips van een vegan vriendin) een vegan roti recept!

Dit heb je nodig voor 4 porties vegan roti: 

– 6 middelgrote, vastkokende aardappelen
– 2 gele uien
– 4 teentjes knoflook
– 2 klontjes suiker
– Roti Kip Masala (kruiden)
– 4 roti’s
– 2 groentebouillonblokjes
– 400 gram sperziebonen
– 2 pakjes vegan kipstukcjes
– 1 madam Jeannette of chilipeper (de peper haal je er voor het serveren weer uit)
– Olie om in te bakken

Dit moet je doen: 

Zet 2 pannen met water op het vuur. Een voor de aardappelen en een voor de sperziebonen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Zodra het water kookt, voeg je de aardappelen toe. Doe hierbij 2 blokjes groentebouillon, 2 suikerklontjes, 6 flinke eetlepels Roti Kip Masala, een theelepeltje zout en een theelepeltje peper. Voeg aan de andere pan met water de sperziebonen toe en zet beide op middelhoog vuur. Kook de aardappelen en de sperziebonen tot ze net niet gaar zijn.

In de tussentijd: Snijd de uien en knoflook ik kleine stukjes en bak ze tot ze glazig zijn. Doe hierbij de kip stukcjes en 4 eetlepels Roti Kip Masala. Bak het geheel op middelhoog vuur. Doe 4 theekopjes van het kruidenwater van de aardappelen in de pan met ui, knoflook en kip stukcjes. Giet de aardappelen en sperziebonen af en doe alles bij de rest in de pan. Voeg nu pas de madam Jeannette of chilipeper toe. Meng het geheel goed door. Zet het vuur zacht en laat het nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Voor het serveren haal je de madam Jeannette (of chilipeper) er uit. Daar wil je namelijk echt niet per ongeluk op kauwen.

Je kunt zelf ook roti’s maken maar dat vond ik nogal veel gedoe. Daarom koos ik voor kant en klare roti’s (bij de grotere Jumbo verkrijgbaar in het verse brood/koek schap). Deze warm je op in een koekenpan zodat ze iets zachter worden. Zet alles op tafel en geniet ervan!

Tip: Scheur een stuk van de roti af en pak daarmee de ‘kip’, aardappel en sperziebonen. Zo eet je zonder bestek en gezellig met z’n allen uit één bord!

Tip 2: Officieel hoort roti met kousenband. Maar dat is helaas niet overal verkrijgbaar. Sperziebonen zijn een goed alternatief!

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

PS Ik ben een echte Hollander. Wat zeg ik, een Fries zelfs. Daarom maak ik de roti’s niet zelf. Ik heb het één keer geprobeerd en dat was een groot fiasco. Misschien leer ik het. Ooit.

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. Sarita
    1 april 2021 / 15:54

    Oh sorry, het staat er wel goed. Sommige mensen denken nl. dat het bijgerecht roti is ?. Excuus!

  2. Sarita
    1 april 2021 / 15:52

    Hi Sytse,

    Ziet er goed uit! Maar wil wel even kwijt dat met roti de ‘pannenkoek’ wordt bedoeld en niet het bijgerecht (zoals dit) dat samen met de roti wordt gegeten…?.

  3. J
    30 april 2017 / 16:28

    Je kan bijna bij elke roti-tent vegetarische roti bestellen, vaak met tempeh en tofu. Veel lekkerder dan nepkip!

  4. 27 april 2017 / 11:28

    Mmmm dit doet me denken aan Sri Lanka, daar hadden we ook geregeld Roti. Dit ga ik onthouden šŸ™‚

  5. 27 april 2017 / 07:16

    Ziet er lekker uit! ? Ik heb altijd zelfgemaakte roti’s. Maar ik weet ook niet beter als dat. Mijn moeder maakt ze altijd voor ons omdat ik dat door m’n beperking niet kan. Maar ooit wil ik het wel eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..