Recept | Smeuïge vegan hutspot

Recept | Smeuïge vegan hutspot

Ik ga hard met de Hollandse kost. Maar ik houd er ook zo van! Deze smeuïge vegan hutspot is zo lekker dat je aan één bordje waarschijnlijk niet genoeg hebt 😉

Dit heb je nodig voor Smeuïge vegan hutspot voor 4 personen:

– Een kilo vastkokende aardappelen
– 650 gram geschilde winterpeen
– 350 gram witte uien in ringen
– 3 Eetlepels vegan mayonaise
– 2 eetlepels Kurkuma
– 2 theelepels Harissa
– Worst naar keuze
– Currysaus
– Ketjap
– Vegan Jus (ik gebruik Jus met uitjes van Knorr)
– 50 gram plantaardige margarine
– Zout & peper naar smaak

Dit moet je doen: 

Schil de aardappelen, de ui en de winterpeen. Zet twee pannen met water op het vuur. De aardappelen kook je in de ene, de ui en winterpeen in de andere. Zet het vuur hoog en laat het 20 minuten koken.

In de tussentijd zet je een koekenpan op het vuur en snijd je je worst in stukjes (ik gebruikte de Bratwurst Classic van Gut Wudelstein). Doe wat olie in de koekenpan en voeg een eetlepel currysaus en een eetlepel ketjap toe. Zodra het goed heet is, voeg je de plakjes worst toe. Bak beide kanten zo’n 3 minuten en zet het vuur uit.

Zet een steelpannetje op het vuur en doe hierin de margarine. Zodra de margarine is gesmolten, voeg je 250 ml water toe en doe je een zakje jus erbij. Zet dit op middelhoog vuur tot het begint te koken. Blijf goed roeren. Zodra het kookt zet je het vuur laag.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Giet daarna de ui en winterpeen af en doe alles bij elkaar in de pan. Schep hier de kurkuma, harissa, zout, peper en vegan mayonaise doorheen en begin met stampen. Als alles goed gestampt is, schep je de hutspot op de de borden. Daar overheen drapeer je de worst. Als laatste giet je de jus eroverheen. Geniet ervan!

Als je een recept van mij probeert en op Instagram plaatst, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken of mij taggen (@HetGroeneBroertje)? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Voor de Weight Watchers onder ons: Dit recept is 20SP (dat komt door de worst (8SP)). Zonder worst ben je voor 12SP klaar 😉

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. Renate
    12 maart 2019 / 18:54

    superlekker! De (vegan) mayo en de harissa maken het echt af. En dat voor iemand die hutspot altijd heel vies heeft gevonden 😉 Dankjewel

  2. Petra
    14 december 2017 / 09:59

    Ziet er heerlijk uit!! De hele dag op yoghurt en fruit dan past het in de SP (23). Gebruik er mijn week extra wel voor?

  3. 14 december 2017 / 08:13

    Hutspot is heerlijk! Als je gezond en slank wil worden, dan zou ik de boter en mayonaise (en de jus?) weglaten. Een scheut ongezoete sojamelk maakt het ook lekker romig 🙂

    • 14 december 2017 / 08:14

      Het voordeel is dan dat je twee keer kunt opscheppen. De hoeveelheden aardappelen en groente die je hier noemt, verorberen wij met z’n tweetjes 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je kunt mij gezien hebben bij..