Recept | Raw Chocolicious birthday pie

Recept | Raw Chocolicious birthday pie

Yaaasss!! Ik ben zo blij! Eindelijk een taart die hard wordt en hard blijft! Deze Raw Chocolicious birthday pie is echt de lekkerste van de wereld! Het recept, dat krijg je van me. Ik kan de Raw Chocolicious birthday pie niet met iedereen delen, maar als je ‘m zelf maakt, smikkelen we toch een beetje samen.

Deze taart serveerde ik gisteren aan een aantal collega’s op kantoor. Natuurlijk heb ik ze naderhand om feedback gevraagd. Ze vonden de taart ontzettend lekker, maar ook best wel machtig. Dus geloof me, je hoeft de taart niet in hele grote stukken te snijden 😉

Dit heb je nodig voor deze heerlijke Raw Chocolicious birthday pie: 

– Springvorm/brownieblik
– Bakpapier

Voor de bodem: 

– 150 gram dadels
– 20 gram pompoenpitten
– 50 gram geraspte kokos
– 2 flinke eetlepels gesmolten kokosolie
– 2 eetlepels rauwe cacaopoeder

Voor de kokoscrème:

– 130 gram ongebrande cashewnoten (30 minuten geweekt in water dat net van de kook is)
– 240 gram geraspte kokos
– 80 ml ahorn siroop

Voor de chocoladelaag: 

–  180 ml gesmolten kokosolie
– 90 gram rauwe cacaopoeder
– 180 ml ahorn siroop

Dit moet je doen: 

Voor de bodem: Snijd de dadels in kleine stukjes en meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar met een blender/keukenmachine tot je een kruimig deeg hebt. Bedek de springvorm of het brownieblik met bakpapier en doe het kruimige deeg in het blik. Druk het geheel goed aan en zet daarna in de koelkast.

Voor de kokoscrème: Giet de cashewnoten af en doe ze in de blender. Voeg hierbij de ahorn siroop en de geraspte kokos toe. Meng het geheel goed door. Is het teveel voor je blender, maal dan alleen de cashewnoten fijn tot je een dikke crème hebt. De rest kun je handmatig toevoegen in een beslagkom. Schenk dit geheel over de bodem in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet het daarna nogmaals in de koelkast.

Voor de chocoladelaag: Voeg de ahorn siroop, gesmolten kokosolie en rauwe cacaopoeder samen in een grote maatbeker en meng door elkaar met een vork. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Schep deze chocoladelcrème over het kokosmengsel en besprenkel met een beetje geraspte kokos.

Laat de taart minimaal 6 uren opstijven in de koelkast en haal hem pas uit de springvorm op het moment dat je de taart wilt serveren.

Tip: Zet je pot met geharde kokosolie in een kommetje met water dat warmer is dan 25 graden Celsius. Daar wordt de kokosolie automatisch vloeibaar van en de kans is veel kleiner dat je je vingers brandt. Geniet van deze Raw Chocolicious birthday pie!!

ALS JE EEN RECEPT VAN MIJ PROBEERT EN OP INSTAGRAM PLAATST, WIL JE DAN DE HASHTAG #HETGROENEBROERTJE GEBRUIKEN OF MIJ TAGGEN (@HETGROENEBROERTJE)? IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW RESULTATEN!

 

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gianna
    12 januari 2018 / 09:50

    Deze taart is echt meer dan de moeite waard om te gaan maken!
    Ik heb de eer gehad om hem te proeven en hij was echt heerlijk! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge