Recept | Pulled Jackfruit taco’s by Natasja

Vandaag een heerlijk recept dankzij Natasja van HappyandVegan.nl Ken je Natasja nog niet? Na het zien van haar Pulled Jackfruit taco’s wil je haar beste vriend(in) zijn. For sure!

Dit heb je nodig (voor 3 – 4 personen): 

Voor de Jackfruit vullling:
– 2 blikken young jackfruit, ik haalde die van mij bij de toko
– 1 ui in stukjes
– 4 tenen knoflook fijn gesneden
– 1 tl koriander
– 1 grote tl gemalen komijn
– chilivlokken naar smaak
– een snufje kaneel
– 2 el tomatenpuree
– 2 el sojasaus
– 3 el ahornsiroop
– 2 tl liquid smoke*
– het sap van een halve citroen

Kant-en-klare taco shells (AH eigen merk)

Toppings:
Sla
Verse koriander

Vegan kaassaus:

1/2 cup gekookte blokjes aardappel
1/4 cup gekookte blokjes wortel
1/8 cup zonnebloemolie
1/8 cup plantaardige melk
1 tl citroensap
3 pickled jalapeno pepers
1,5 el vocht uit het potje pepers
1/2 el tomatenpuree
1 el aardappelzetmeel
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 el edelgist
1/4 tl zout

Dit moet je doen: 

Laat de blikken jackfruit goed uitlekken in een vergiet en snijd vervolgens de puntige uiteindes er vanaf. Snijd de rest in kleine stukjes.  Fruit je ui, knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder, chilivlokken en kaneel in wat olie aan. Voeg de tomatenpuree, jackfruit, sojasaus, ahornsiroop, liquid smoke en citroensap toe.

Laat dit zachtjes sudderen voor zo’n 10 tot 15 minuten. Wanneer het fruit uit elkaar valt en eruit begint te zien als ‘vlees’, mag het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het jackfruit nog zo’n 20 minuten in de oven op 185 graden. De laatste 5 minuten kunnen de taco’s erbij.

Meng voor de ‘kaassaus’ alle ingrediënten met elkaar in de blender. Serveer de taco’s met wat sla, verse koriander en de ‘kaassaus’. Voeg eventueel nog wat gepekelde uien toe en eet smakelijk!

* Niet bekend met liquid smoke? In Nederland is dit ook iets lastiger verkrijgbaar. Ik bestel het meestal online. De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, liquid smoke geeft ècht een rokerige smaak aan je gerechten. Je gebruikt maar een klein beetje en doet dus erg lang met een fles. Ook ideaal voor vegan ‘zalm’ gemaakt van wortel.

Dit ziet er toch heerlijk uit? Natasja kan volgens mij echt supergoed koken en daarnaast maakt ze ook nog de meest mooie foto’s! Find that girl at her blog: HappyAndVegan. Daar vind je ontzettend veel heerlijke recepten waarbij het water je in de mond loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge