Recept | Nasi met Hollandse groente

Recept | Nasi met Hollandse groente

Dit is de ‘beroemde’ nasi die ik voor mijn vrienden altijd moet maken als ze komen eten. Het liefst hebben ze ook dat ik het maak wanneer ik daar kom eten. Met dit recept voor veganistische nasi kun je jouw vrienden ook imponeren.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

6 tomaten
1 1/2 courgette
1 Spaanse peper
1 ui
3 teentjes knoflook
4 cm gemberwortel
160 gram zilvervliesrijst
2 pakjes Vivera kipfilet (100% plantaardig)
Kipkruiden
2 bouillonblokjes met tuinkruidensmaak
Peper
Zout

img_2006

Dit moet je doen:

Snijd de tomaten in plakjes en doe ze met sap en al in een steelpannetje. Snijd de gember, Spaanse peper, knoflook en ui in  kleine stukjes en voeg dit toen aan de tomaten.  Zet dit op laag vuur en laat het lekker pruttelen totdat het een saus wordt.

Kruid de 100% plantaardige kipstuckjes met de kipkruiden (ik gebruik altijd kip pikant kruiden). Bak dit in een grote braadpan tot de kruiden er goed in zijn getrokken. Tijdens het bakken snijd je de anderhalve courgette in stukjes (plakken en de plakken door zessen). Dit voeg je toe aan de kipstuckjes. Daarna voeg je de inhoud van het steelpannetje toe met een halve liter water waar je meteen de tuinkruidenbouillon aan toevoegt. Zorg dat de bouillonblokjes goed onder water staan. Als laatste voeg je de rijst toe. Laat het geheel zo’n 15-25 minuten doorkoken zodat de rijst gaar wordt. Is de rijst gaar? Dan voeg je wat peper en zout naar smaak toe. Zitten je gasten ook klaar? Blow them away. Wat ik altijd lekker vind is er een beetje pindasaus bij te doen en kroepoek van cassave. Vrienden van mij zeggen altijd: “Jeetje, ik mis het vlees geeneens.” Of “Dit is echt heel lekker!”

Tip: Heeft jouw braadpan geen goede antiaanbaklaag? Roer dan regelmatig!

Als je een recept van mij probeert en op social media post, wil je dan de hashtag #HetGroeneBroertje gebruiken? Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaten!

Volg: