Disclaimer

Ik ben het allerliefst leuk en gezellig maar soms moet ik gewoon zakelijk en keihard zijn. Vandaar deze uitgebreide disclaimer.

De teksten en foto’s op Het Groene Broertje komen van mijn eigen hand. Dit betekent dat de teksten en de foto’s door mij zijn gemaakt. Hierop rust dus copyright. Uitzonderlijk komt het wel eens voor dat ik een foto van pixabay pluk omdat het me soms maar niet lukt de perfecte foto te schieten. Als dat zo is, zal ik dat vermelden onderaan het artikel. De foto’s van Meet The Vegan zijn gemaakt door de geïnterviewden en hebben toestemming gegeven om deze foto’s op deze website en mijn social media kanalen te delen.

Recepten

De recepten die ik deel bedenk ik ook zelf. Weliswaar komt het wel eens voor dat ik van een bestaand recept een vegan versie maak. Dat recept heeft dan voor inspiratie gezorgd. Desondanks wordt het door de aanpassingen wel mijn eigen recept.

Ik wil absoluut niet andermans creativiteit in de weg staan. Tref je een recept van mij dat je ergens anders eerder zag (great minds think a like)? Laat het me dan vooral weten. Dan pas ik de post aan met een link naar degene die hetzelfde recept eerder heeft bedacht.

Samenwerkingen <- Voor bedrijven

Ik werk graag samen met bedrijven waar ik iets mee gemeen heb. Dat kan zijn omdat jullie net zo groen zijn als ik, veganistische producten op de markt brengen, geloven in een wereld zonder dierenleed, je best doen voor een beter milieu, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben of vintage producten in het assortiment hebben. Maar wat betekent een samenwerking met Het Groene Broertje nou echt?

Wanneer je met mij een samenwerking aangaat, betaal je voor een origineel geschreven artikel met (indien nodig) foto’s van mijn hand dat op mijn website wordt geplaatst. Het kan zijn dat ik een fotograaf inhuur om foto’s te maken maar dat vertel ik dan uiteraard (ook in de bewuste blog/review). Het artikel wordt alleen op mijn website gepubliceerd maar meestal kies ik ervoor om het ook te delen op mijn social mediakanalen Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit betekent echter niet dat het bedrijf waar ik de betreffende recensie of review voor schrijf, eigenaar wordt van de foto’s/teksten of deze klakkeloos mag overnemen. Ik ben geen fan van do-follow links omdat dat mijn ranking kan beïnvloeden.

Op alle content rust auteursrecht. Als je iets van mij wilt delen, vraag dat dan eerst. Als er een bronvermelding bij komt, vind ik het vaak geen probleem. Maar als het niet wordt gevraagd en ik kom er toch achter, dan hebben we wel een probleem.

In het verleden wilde ik altijd alles op een leuke en vriendelijke manier oplossen. Dat ik zelf keihard werd genaaid, nam ik best vaak op de koop toe. Maar ik heb gewoon geen zin meer om mijn tijd en energie te steken in discussies over waarom jij vindt dat je mijn foto wel zonder overleg mag gebruiken (je hebt toch een product van mij gekregen?) of waarom jij mijn tekst wel mag kopiëren (het is toch een recensie van mijn dienst/product?). Wettelijk gezien mag het zonder schriftelijke toestemming gewoon niet. Simpel. Ik ga daarom ook niet meer het gesprek aan hierover. Als je mijn foto’s of teksten publiceert zonder overleg ga je akkoord met onderstaande tarieven.

Mijn foto’s kosten je dan € 150,- per foto en per publicatie.
Mijn teksten kosten je dan € 80,- per publicatie.

Mocht mijn foto of tekst jou vele malen meer hebben opgeleverd, dan zal mijn advocaat beslissen welk bedrag er op de factuur komt te staan.

Verder ben ik best leuk hoor. Ik sta open voor een heleboel en in een gezellig overleg valt er vaak wel wat te regelen. Ik ben helemaal niet zo’n badass als ik hierboven wil laten overkomen maar soms moet ik gewoon even heel duidelijk zijn.

Samenwerkingen <- Voor de lezers

Als ik een leuke samenwerking aanga, zal ik altijd eerlijk zijn. Als ik een product kut niet chill vind, zal ik dat zeggen. Of ik schrijf er geen review over, dat kan natuurlijk ook. Maar je kunt van mij verwachten dat ik je geen leugens voorschotel. Hoe makkelijk dat soms ook zou zijn. Ik wil dat je mij vertrouwt en dat je kunt geloven dat wat ik zeg over een product ook echt mijn mening is. Als ik betaald krijgt voor een artikel (dat kan zijn in geld of producten/diensten) dan maak ik daar ook geen geheim van. Je vindt onder dat soort artikelen altijd dit plaatje:

dit-artikel-is-tot-stand-gekomen-i-s-m-een-merk-of-bedrijf

Als ik iets zelf heb betaald, dan vermeld ik dat ook. Zodat je weet dat het artikel me geen cent oplevert. Want ook daar moet ik eerlijk over zijn.

Vragen? sytse@hetgroenebroertje.nl Of vul het contactformulier in op de website.

Laatste edit: 25 november 2016